Husk❤️Der er fri fragt på alle ordrer over 1.000,- kr💫 Husk❤️Der er fri fragt på alle ordrer over 1.000,-kr💫

Kurv (0)

Ring
+45 3177 0625
Kontakt
pernillevestergaard@gevandt.dk
Butiksinfo

Åbningstider 2023🎀

Lørdage 10 - 13

Øvrige dage efter aftale🍒

Book gerne en tid via kontaktformularen, så får du butikken og min ekspertise fuldstændig uforstyrret❤️det er gratis og uforpligtende

Vejledning

Raadhusstræde 1, SJØGAARINJ - havnen, 3700 Rønne

Raadhusstræde 1, SJØGAARINJ - havnen, 3700 Rønne

Åbningstider 2023🎀

Lørdage 10 - 13

Øvrige dage efter aftale🍒

Book gerne en tid via kontaktformularen, så får du butikken og min ekspertise fuldstændig uforstyrret❤️det er gratis og uforpligtende

Om Gevandt

 

Velkommen til Gevandt❤️

Mit navn er Pernille Vestergaard og kimen til Gevandt blev lagt for mange år siden, da jeg var helt nyuddannet tekstilhåndværker med speciale i dameskrædderi og kostumer.

Jeg var så heldig at komme i lære hos de bedste mestre på bl.a. Det Kongelige Teater og Dansk Scenekunstskole og fik mit svendebrev tilbage i 2008.

Mine mestre lærte mig at være præcis, omhyggelig og stolt af mit håndværk.

I 2016 flyttede min lille familie og jeg fra Østerbro til Bornholm for at komme tættere på den smukke natur, det bjergtagende klippelandskab og det evigt brusende hav samt nyde vores nye mere rolige tilværelse som ø-boere. Et valg vi ikke har fortrudt.

Omdrejningspunktet i min tekstile formgivningsproces er tæt forbundet med en æstetisk bevidsthed omkring det at skabe form i rum og på krop med mine hænder.

Kroppen fascinerer mig at arbejde med og omkring, og jeg kredser ofte om at undersøge, hvordan jeg med min formgivning i tekstil kan påvirke og sætte aftryk i det omgivende rum.

Efter at være flyttet til Bornholm er det omgivende rum blevet anderledes i væsentlig grad - byrummet er skiftet ud med masser af plads og rå natur i form af bjergtagende klippelandskaber, brusende hav og dybe grønne skove - hvilket har haft stor indflydelse på både idé- og formgivningsprocessen.

Konturen er blevet mere draperet og voluminøs, men også mere flagrende, let og luftig. Resultatet af en interaktion med sin nye kontekst.

Jeg arbejder fortrinsvist i silke og uld, fordi jeg sætter pris på deres fine, ekslusive og ikke mindst naturlige egenskaber. Silken med sin blankhed repræsenterer overfor ulden med sin taktile mat- og ruhed i struktur og udtryk et spændende komplementært møde. Som glas mod sten. Porcelæn mod ler.

Derudover er både silke og uld ekstremt holdbare materialer, hvilket også giver dem en meget høj kvalitet i en bæredygtig kontekst, som er så vigtig for kloden i dag.

For at se mit ready-to-wear udvalg klik videre til web-shoppen her. Hvis du ønsker at få syet efter mål, da klik videre til made-to-measure.

Som uddannet skrædder ved Det Kongelige Teater og Dansk Scenekunst Skole er jeg også medlem af Skrædderlauget.

Derudover blev jeg i efteråret 2020 optaget som kunsthåndværker i den anerkendte, bornholmske kunsthåndværker-sammenslutning ACAB, Arts and Crafts Association Bornholm, www.acab.dk.

Siden har jeg haft flg. produktioner, udstillinger og større opgaver gennem hænderne:

2021 Grønbechsgaard: ACABS faste udstilling samt nye medlemmers udstilling, viktoriansk vest i sort uld med silke og dekonstruerede elementer samt florlet mønstret silkechiffonkjole ligeledes med dekonstruerede elementer på skulder og ærmer

2022 Grønbechsgaard: Udstillingen "MASTERPIECES", lang granitgrå blondekjole med slæb og a-symmetrisk dékolletage inden under en kort draperet okkerfarvet silkeduchesse kjole med slåede knapper og rouleau'er i silke - en homage til den bornholmske klippe-natur

2022 Matter House of Craft: Udstillingen "PORCELÆNSBRYLLUP", hvid brudekyse udført i silkeduchesse og silkechiffon med pastelgule håndbroderede silketråds-elementer på den ene side med referencer til porcelænet og det ikoniske musselmalede stel fra Royal Cph., samt en inderkyse i en mere vild og kontemporær fortolkning som kontrast til det klassiske -også en homage til Trine Søndergaards udstilling for Galleri Asbæk i 2015 "A room inside"

2019 Bornholms Teater: Kostumer til damesiden på forestillingen BESAT

2020 Bornholms Teater: Tilretning af kostumer til forestillingen 1658 - BALLADEN OM BORNHOLMS BEFRIELSE 

2022 Leveret kjole til Dorthe Gerlach, tidligere forsanger i bandet HUSH

2022 Bornholms Teater: Kostumer til forestillingen SNE

2022 Bornholmsk Amatørscene: Kostumer til forestillingen FORTUNA - Lykkens Gudinde

2023 DRONNINGENS NYTÅRSTAFFEL 01. januar: Gallakjole til ældreminister Mette Kierkgaard, 2-delt kjole bestående af blomstret silkechiffon kjole i 2 lag med slæb og 3/4 lange ærmer med puf samt inderkjole i midnatsblå silke crepesatin kjole med slæb og flæser

 

Læs om Gevandts handelsbetingelser her